FRONTLINE

FRONTLINE Спрей за кучета и котки

През цялата година!

Спрей за напръскане - прилага се много лесно и може да се използва от първия ден от живота на Вашия любимец.

Особено подходящ за подрастващи любимци от първия ден на живота и за по-малки породи кучета.
Спреят позволява активната съставка да се прилага директно върху цялата повърхност на тялото на животното. Постига се бързо дълготраен ефект.
Количеството активна съставка може да се регулира точно според теглото на животното.
Виж повече +

Лесно приложение

FRONTLINE® спрей работи надеждно, съвместим е с кучета и котки, лесен за употреба!

1. Подгответе се

Сложете си гумени ръкавици и си осигурете добре проветриво помещение за обезпаразитяване на кучето или котката.

2. Прилагане

Разгърнете козината, така че кожата да се вижда. Когато пръскате, дръжте бутилката вертикално, срещу козината, на разстояние от 10 до 20 см. Пръскайте, докато козината се навлажни добре.

3. Масажирайте

Особено при кучета и котки с дълга козина, е добре да масажирате с ръкавицата мястото, където сте напръскали продукта. Не забравяйте да предпазите очите и носа на животното.

4. Вашият любимец е защитен

Оставете козината на Вашия домашен любимец да изсъхне сама. Не трябва нито да търкате животното си с кърпа, нито да го сушите.

Къде можете да закупите нашите продукти?

Заболявания, причинени от кърлежи

Кърлежите предават бактерии, вируси и едноклетъчни организми, които могат да бъдат опасни за нашите животни. Те също могат да причинят сериозни заболявания и при хората.

Опасностите и болести, причинени от бълхи

Бълхите са не само изключително досадни, но понякога предизвикват масивни алергични реакции и благоприятстват различни вирусни заболявания, особено при котките.

Често задавани въпроси

Ако все още виждате бълхи върху вашата котка или куче след третирането им, би било естествено да се мисли, че продуктът не действа. Съвременното лечение срещу бълхи, като FRONTLINE не предотвратява качването на бълхите върху вашия домашен любимец - то убива новодошлите бълхи в рамките на 24 часа.
Жизненият цикъл на бълхите е такъв, че тези, които виждате на вашия домашен любимец, са само малка част от общия им брой. 95% от проблема съществува в средата, която животното обитава, като яйца, ларви и какавиди (пашкули). Нови бълхи могат да скочат на вашия домашен любимец от опаразитената среда по всяко време. Ето защо е нормално да видите бълхи върху третиран домашен любимец. На всяка нова бълха й отнема до 24 часа, за да умре. Някои хора решават, че продуктът не действа, но в действителност той продължава да убива бълхите - просто вие виждате различни бълхи всеки път, които скоро ще умрат. Може да отнеме до 3 месеца, за да се намери пълно решение на опаразитяването с бълхи (дори и по-дълго в някои случаи) - вижте ""Какъв е най-добрият начин за опаразитяването у дома"".
 

FRONTLINE COMBO съдържа активните съставки fipronil и s-metopren. След като продукта се нанесе, активните вещества се натрупват в мастните жлези на кожата на вашия домашен любимец. След това се отделят и разпространяват непрекъснато по козината и кожата на вашия домашен любимец през космените фоликули. Бълхите и кърлежите, които скачат на вашия домашен любимец биват убити чрез директен контакт.
 

FRONTLINE® въздейства само върху нервната система на паразити като кърлежи, бълхи и въшки и затова е изключително безопасен за хора, кучета и котки. Страничните ефекти са много редки.

При условия, че козината на вашия домашен любимец е чиста, няма нужда да къпете своето животно. Ако го направите, важно е да се гарантира, че козината и кожата са напълно сухи преди да приложите продукта и са минали 48 часа.

Третирайте всички кучета на всеки 4 седмици през годината. Третирайте всички котки на всеки 4 до 5 седмици през цялата година. Ако живеете в област с висок риск от бълхи и кърлежи, когато популацията от бълхи и кърлежи навън е по-висока от обикновено (лятото) трябва да се обезпаразитяват всички котки и кучета в дома на не по-кратък интервал от 4 седмици.

Не. Дори малко на брой бълхи върху Вашия домашен любимец могат бързо да доведат до опаразитяване на дома (една женската бълха може да снесе до 50 яйца на ден). Дори домашни любимци живеещи изцяло вкъщи могат да бъдат изложени на заразяване с бълхи, ако нетретиран домашен любимец е посещавал дома. Така че е важно да защитите своя домашен любимец, дори ако той рядко излиза навън.

Да! Бълхите са активни през цялата година. Сезонът на кърлежите е основно от март до октомври, но по принцип кърлежите са активни при външна температура от 6 ° C. Ларвите на бълхите целогодишно биват пренасяни дори чрез обувките на човека.
 

Frontline 0,5 ml // 1,5 ml - спрей с помпа за кучета и котки, активна съставка: фипронил.
Области на приложение: За профилактика и терапия срещу ектопаразити при кучета и котки, високоефективни срещу бълхи (Ctenocephalides spp.) И кърлежи (Rhipicephalus spp., Ixodes spp.). Чрез елиминиране или предотвратяване на заразяване с бълхи, съществуваща алергия към бълхи може да бъде подобрена или предотвратена при кучета. Frontline бързо контролира заразата чрез кучешката козина (Trichodectes canis) при кучета и козината (Felicola subrostratus) при котките.
Продуктът е ветеринарномедицински продукт. За информация относно употребата, потенциалните нежелани реакции и нежеланите лекарствени реакции, моля, прочетете листовката или разберете от вашия ветеринарен лекар или фармацевт.
Frontline спрей за кучета и котки.