Frontline Combo за кучета

Frontline Combo за кучета

Frontline COMBO осигурява най-пълна защита срещу бълхи и кърлежи.

FRONTLINE COMBO е унищожителна сила срещу кърлежите и бълхите.

  • Прекъсва жизнения цикъл на бълхите, като убива не само възрастните бълхи, но и техните яйцаи ларви.
  • Доказана защита срещу преносими от кърлежи заболявания и е безопаснен за кучета и за котки.
  • Водоустойчив е!
  • Избор N1 от ветеринарните лекари.
Виж повече +

Успешно обезпаразитяване: нашите златни правила

Превенцията е от решаващо значение! Ако обаче откриете бълха или кърлеж на Вашия домашен любимец или себе си, трябва незабавно да действате, за да избегнете потенциални рискове за здравето.

1

Винаги третирайте всички животни в домакинството.

2

Обърнете внимание и поставете правилен размер на пипета.

3

Нанасяйте Frontline правилно - директно върху кожата.

4

Не къпете животното 48 часа преди и след приложение.

5

Спазвайте правилния интервал на приложение.

6

Приспособете продължителността на приложение към условията на живот на животното.

Заболявания, причинени от кърлежи

Кърлежите предават бактерии, вируси и едноклетъчни организми, които могат да бъдат опасни за нашите животни. Те също могат да причинят сериозни заболявания и при хората.

Опасностите и болести, причинени от бълхи

Бълхите са не само изключително досадни, но понякога предизвикват масивни алергични реакции и благоприятстват различни вирусни заболявания, особено при котките.

FRONTLINE® Tri-Act

ОТБЛЪСКВА И УБИВА КЪРЛЕЖИ, БЪЛХИ, КОМАРИ, ПЯСЪЧНИ И ХАПЕЩИ МУХИ

Често задавани въпроси

Ако все още виждате бълхи върху вашата котка или куче след третирането им, би било естествено да се мисли, че продуктът не действа. Съвременното лечение срещу бълхи, като FRONTLINE не предотвратява качването на бълхите върху вашия домашен любимец - то убива новодошлите бълхи в рамките на 24 часа.
Жизненият цикъл на бълхите е такъв, че тези, които виждате на вашия домашен любимец, са само малка част от общия им брой. 95% от проблема съществува в средата, която животното обитава, като яйца, ларви и какавиди (пашкули). Нови бълхи могат да скочат на вашия домашен любимец от опаразитената среда по всяко време. Ето защо е нормално да видите бълхи върху третиран домашен любимец. На всяка нова бълха й отнема до 24 часа, за да умре. Някои хора решават, че продуктът не действа, но в действителност той продължава да убива бълхите - просто вие виждате различни бълхи всеки път, които скоро ще умрат. Може да отнеме до 3 месеца, за да се намери пълно решение на опаразитяването с бълхи (дори и по-дълго в някои случаи) - вижте ""Какъв е най-добрият начин за опаразитяването у дома"".
 

FRONTLINE COMBO съдържа активните съставки fipronil и s-metopren. След като продукта се нанесе, активните вещества се натрупват в мастните жлези на кожата на вашия домашен любимец. След това се отделят и разпространяват непрекъснато по козината и кожата на вашия домашен любимец през космените фоликули. Бълхите и кърлежите, които скачат на вашия домашен любимец биват убити чрез директен контакт.
 

FRONTLINE® въздейства само върху нервната система на паразити като кърлежи, бълхи и въшки и затова е изключително безопасен за хора, кучета и котки. Страничните ефекти са много редки.

При условия, че козината на вашия домашен любимец е чиста, няма нужда да къпете своето животно. Ако го направите, важно е да се гарантира, че козината и кожата са напълно сухи преди да приложите продукта и са минали 48 часа.

Третирайте всички кучета на всеки 4 седмици през годината. Третирайте всички котки на всеки 4 до 5 седмици през цялата година. Ако живеете в област с висок риск от бълхи и кърлежи, когато популацията от бълхи и кърлежи навън е по-висока от обикновено (лятото) трябва да се обезпаразитяват всички котки и кучета в дома на не по-кратък интервал от 4 седмици.

Не. Дори малко на брой бълхи върху Вашия домашен любимец могат бързо да доведат до опаразитяване на дома (една женската бълха може да снесе до 50 яйца на ден). Дори домашни любимци живеещи изцяло вкъщи могат да бъдат изложени на заразяване с бълхи, ако нетретиран домашен любимец е посещавал дома. Така че е важно да защитите своя домашен любимец, дори ако той рядко излиза навън.

Да! Бълхите са активни през цялата година. Сезонът на кърлежите е основно от март до октомври, но по принцип кърлежите са активни при външна температура от 6 ° C. Ларвите на бълхите целогодишно биват пренасяни дори чрез обувките на човека.